Politiet advarede mod romaer på Twitter – men det var jordbærplukkere

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi udsendte kort før klokken 14 en advarsel om 10-15 romaer, som udviste “udviser mistænkelig adfærd”.

Advarslen blev udsendt via politikredsens Twitter-konto og lød i sin helhed:

“Slagelse. Gl. Torv. Gruppe på 10-15 romaer udviser mistænkelig adfærd ved hæveautomaten Jyske Bank. Pas på dine ejendele.”

Men måske der var tale om en noget forhastet advarsel mod romaer, for knapt en halv time senere måtte pollitiet rykke ud med en forklaring. Det viste sig nemlig, at de havde en helt legitim undskyldning for at være på stedet:

“Forsamlingen på Gl. Torv i Slagelse viste sig at være jordbærplukkere ca 160 ialt, der skulle have udbetalt løn i bank på stedet”, hedder det i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi anden tweet om sagen.