Overborgmester Frank Jensen tager første spadestik på Katrinedals Skole

Tirsdag tager tager Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) første spadested på udviddelsen og renoveringen af Katrinedals Skole i Vanløse.

Projektet omfatter 3.500 m2 nybyggeri og renovering af 6.000 m2 eksisterende bygninger.

Når udbygningen er færdig bliver Katrinedals Skole en 4-sporet skole for 0. – 9. klassetrin. Udover selve skole­byggeriet er udvidelsen af fritidshjemmet ”Katfrit” en del af projektet, ligesom Brønshøj Sportshal udbygges og istandsættes og fremover bliver skolens idrætshal, som også kan benyttes af beboerne i lokalområdet.

– Hvis vi skal have flere forældre til at vælge den københavnske folkeskole, skal vi også sørge for, at rammerne er i top. Det gør vi nu med udbygningen af Katrinedals Skole, hvor eleverne blandt andet kan se frem til et helt nyt science center. Jeg var selv på besøg på skolen og det tilknyttede fritidshjem for nylig, hvor de fortalte om de nye planer. Jeg er slet ikke i tvivl om, at når den nye tilbygning og de nye udearealer står færdige, bliver det et fantastisk område både for skolens elever og medarbejdere, men også for beboerne i lokalområdet, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V).

Skolens nye bygning kommer til at indeholde udskolingsafdeling, et nyt science center, drama- og musiklokale samt EAT-køkken og -lounge. På første sal kommer der primært undervisningslokaler og projektområder, mens stueetagen rummer faglokaler, opholds- og ankomstområder, så skolen kædes bedre sammen med omgivelserne.

Inspireret af Campus

I disse år er det populært med “campusområder”. Flere skoler og uddannelser rykkes sammen for at danne campus’er eller campus-lignende områder og det er også inspirationskilden til Katrinedals Skoles nye byggeri.

– Vores grundidé er at skabe en skole, hvor de eksisterende og nye bygninger bidrager til at skabe en campus-fornemmelse. Derfor har vi fokuseret på at udvikle lokalerne med så stor transparens som muligt, så der skabes sammenhæng mellem ude og inde. Vi opgraderer udearealerne, så de fremstår attraktive og kan bruges aktivt i undervisningen samt udenfor skolens åbningstid, fortæller leder af Læring og Kultur hosJJW Arkitekter Lars B. Lindeberg.

Overborgmester Frank Jensen er begejstret for projektet:

– Med den nye skolebygning bliver Katrinedals Skole klar til at tage i mod mange nye elever de kommende år. Med udvidelsen skaber vi samtidig et grønt, campuslignende område i moderne og tidssvarende rammer, og der kommer helt moderne faciliteter til undervisningen. Jeg er glad for, at vi med ombygningen af skolen sikrer, at skolen åbner sig ud mod samfundet og inviterer lokalområdet indenfor.