Politiet advarer mod svindel SMS

Dette er en svindel SMS - lad være med at fotografere dit nem id nøglekort, hvis du modtager SMS'en, advarer politiet. Foto: Nordjyllands Politi.

Dette er en svindel SMS – lad være med at fotografere dit nem id nøglekort, hvis du modtager SMS’en, advarer politiet. Foto: Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi advarer nu mod en svindel SMS efter en borger har modtaget en SMS besked, som giver sig ud fra at komme fra Nem ID.

I beskede anmodes man om at tage et billede af sit nøgle kort og sende det til afsender af SMS.

– Dette er et svindel nummer som Nordjyllands politi hermed advarer mod at lade sig nare af, siger vagtchef Michael Elkjær.

IT-kriminelle forsøger også på andre måder
Tidligere har der været mange ligneden forsøg via e-mail, ligesom der fortsat findes såkaldt “phishing”-sider, hvor it-kriminelle forsøger at narre folk til, at taste deres oplysninger ind på siden. Det foregår ofte ved, at den it-kriminelle sender en e-mail til dig, som ser ud til at komme fra en kendt afsender, f.eks. din bank eller en offentlig myndighed. I e-mailen opfordres du ofte til at klikke på et link til en hjemmeside, som også til forveksling ligner en rigtig hjemmeside.

Hvis du ikke aner uråd og indtaster dine NemID-oplysninger på den falske hjemmeside, vil den it-kriminelle straks anvende oplysningerne til at logge ind på en rigtig hjemmeside. Dermed får den it-kriminelle adgang til fx dine bankkonti eller personlige oplysninger.