Rigspolitiet: 39.000 flygtninge har krydset grænsen til Danmark

Rigspolitiet skønner, at godt 39.000 flygtninge og migranter har krydset grænsen til Danmark siden 6. september.

Godt 39.000 flygtninge og migranter har, ifølge Rigspolitiet, krydset grænsen til Danmark siden 6. september. Foto: ChrGermany

Godt 39.000 flygtninge og migranter har, ifølge Rigspolitiet, krydset grænsen til Danmark siden 6. september. Foto: ChrGermany


De nye tal, som blev offentliggjort mandag er, ifølge Rigspolitiet, behæftet med betydelig usikkerhed baseres på indberetninger fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Rigspolitiet oplyser, at man skønner, at 39.300 flygtninge og migranter er kommet til Danmark siden 6. september. Den 19. oktober skønnede Rigspolitiet, at tallet var 35.800. Dermed er der efter Rigspolitiets skøn indrejst 3.500 flygtninge og migranter til Danmark i den seneste uge. Det er halvdelen af, hvad politiet skønner krydsede grænsen til Danmark ugen før.

Tallene er primært baseret på konkrete observationer i forbindelse med screeninger og kontrol af udvalgte færgeankomster, ankomne tog og indrejste i biler og busser, hvorfor tallet, ifølge Rigspolitiet, må ses som et minimumstal.