24 mio. kroner skal skabe vækst og viden i fiskeri og akvakultur

af

Dansk fiskeri- og akvakultur styrkes med 24 mio. kroner til projekter, der skaber vækst og ny viden.

Derfor får brancherne nu mulighed for at søge om godt 24 mio. kroner til projekter, der blandt andet hjælper erhvervet med at få fodfæste på markeder i hele verden og udvikler ny teknologi til dambrug.

– Vi har en innovativ akvakultursektor i Danmark, og dansk fisk er kendt for høj kvalitet både herhjemme og i udlandet. Men hvis sektoren skal vokse og skabe arbejdspladser, er det vigtigt, at vi hele tiden fornyer os. Vi skal være forrest, både når det gælder nye teknikker og teknologi i akvakulturen, men også i afsøgning af nye markeder for danske fisk rundt om i verden, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Vej til nye markeder
Miljø- og Fødevareministeriet åbner i denne uge for ansøgninger om tilskud til to ordninger med henholdsvis 14 mio. kroner til innovation i akvakultursektoren og 10,4 mio. kroner til afsætningsfremme af fiskeri- og akvakulturprodukter både til eksport og salg i Danmark.

– Branchen kan for eksempel søge støtte til udvikling af certificering og mærkning af fiskeprodukter. Det kan lette dagligdagen for forbrugeren og styrke afsætningsmulighederne for specifikke fiskeprodukter som fisk fra nærområdet. Vi giver også mulighed for at støtte afsætning af den fisk, som før blev smidt overbord, og som nu skal bringes i land, siger Eva Kjer Hansen.

Pengene i de to ordninger kommer blandt andet fra EU’s Hav- og Fiskeriudviklingsprogram og er en del af udmøntningen af en politisk aftale fra november 2014.