TV2s nyhedsdirektør går af: Har udvekslet kompromiterende materiale under affære

TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby stopper med det samme af “privat årsager”.

Om sin opsigelse siger Michael Dyrby:

– Jeg har mandag orienteret Merete Eldrup, og vi er enige om, at det ikke kan være anderledes i den nuværende situation. Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2.

– TV 2 har været mit andet hjem, og jeg har nydt hver en dag – hver en time – jeg har tilbragt først på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København. Det har været et privilegie at være en del af teamet. Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og mig. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne, siger Michael Dyrby.

Michael Dyrby kom til TV 2 i 1994 og indtrådte i direktionen i april 2010.

– Det er med beklagelse, at jeg må tage Michael Dyrbys opsigelse til efterretning, men jeg respekterer hans beslutning. Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag. Jeg vil gerne takke Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Nyhedschef og leder af Nyhedscenteret, Mikkel Hertz, konstitueres som nyhedsdirektør, oplyser TV2.