Rolig start på den svenske grænsekontrol

Midlertidig grænsekontrol ved toget. Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0).

Midlertidig grænsekontrol ved toget. Foto: News Øresund – Johan Wessman (CC BY 3.0).

Den første dag med grænsekontrol ved Øresund forløb forholdsvis stille og roligt. Øresundstogene fra Danmark blev op til et kvarter forsinkede og der opstod kun en mindre kø ved Øresundsbrons betalingsanlæg i myldertiden.

– Det har rullet på her til aften. Var der mange biler i en bane, så lukkede vi den i nogle minutter og åbnede en anden, siger Øresundsbrons informationschef Sanna Holmqvist til News Øresund.

Politifolk både ved stationen i Hyllie og ombord på Øresundstogene kontrollerede ID og hjalp asylansøgere med at komme til Migrationsverket. I går eftermiddag blev 22 iraker sendt tilbage til Danmark, opgiver Dagens nyheder. Da News Øresund var i Hyllie torsdag eftermiddag var politiet i færd med at hjælpe en gruppe asylansøgere på perronen. Stemningen var rolig. Det aktuelle Øresundstog var 13 minutter forsinket, da politiet lod lokomotivføreren køre videre mod Malmø Centralstation. Ifølge oplysninger til SVT torsdag aften var forsinkelserne i togtrafikken under 15 minutter.

Efter at grænsekontrollen er blevet indført, er asylansøgere nødt til at stige af i Hyllie. Fredag morgen var der næsten ingen asylansøgere på Malmø Centralstation og køen uden for SJ’s billetkontor var væk.

På sin hjemmeside og i sin app meddeler Skånetrafiken, at der kan blive forsinkelser og opfordrer alle til at tage af sted med god marginal samt at medbringe ID. (News Øresund)

About the Author

News Øresund
Et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau