Præsident Obama om angrebene i Paris: Et skandaløst forsøg på at terrorisere uskyldige civile

Arkivfoto: Pete Souza (CC BY 3.0)

Arkivfoto: Pete Souza (CC BY 3.0)

Den amerikanske præsident, Barack Obama lovede at USA er klar til at hjælpe den franske regering og det franske folk.

Det skete i en kort kommentar, som Obama leverede kort før midnat dansk tid. I den sagde han blandt andet:

– Endnu engang har vi set et skandaløst forsøg på at terrorisere uskyldige civile. Dette er et angreb ikke blot på Paris, det er et angreb ikke blot på de mennesker i Frankrig, men det er et angreb på hele menneskeheden og de universelle værdier, som vi deler.

– Vi står klar og parat til at yde den hjælp, som regeringen og befolkningen i Frankrig har brug for til at reagere. Frankrig er vores ældste allierede. Det franske folk har stået skulder ved skulder med USA igen og igen. Og vi ønsker at være meget klart, at vi står sammen med dem i kampen mod terrorisme og ekstremisme.

– Paris selv repræsenterer de tidløse værdier: menneskets fremskridt. De, der tror, ​​at de kan terrorisere befolkningen i Frankrig eller de værdier, som de står for tager fejl. Det amerikanske folk får styrke fra det franske folks vilje til liv, frihed, stræben efter lykke. Vi bliver i denne tid med tragedier, mindet om at frihed, lighed og broderskab ikke kuner værdier det franske folk bekymrer sig så dybt om, men er værdier, som vi deler. Og disse værdier kommer til at bestå langt ud over enhver form for terrorhandling eller had fra dem, der begik forbrydelserne i aften.

– Vi kender endnu ikke alle detaljerne i hvad der er sket. Vi har været i kontakt med franske embedsmænd til at kommunikere vores dybeste medfølelse med familierne til dem, der er blevet dræbt, for at tilbyde vore bønner og tanker til dem, der er blevet såret.

– Jeg har valgt ikke at kalde præsident Hollande på dette tidspunkt, fordi min forventning er, at han er meget optaget i øjeblikket. Men jeg er sikker på, at jeg vil være i direkte kommunikation med ham i de næste par dage, og vi vil koordinere på nogen måder, som de mener er nyttige i efterforskningen af ​​hvad der er sket.

Video: Se præsident Obamas tale her