Fire mænd anholdt i sag om indbrud og hæleri

Fire mænd der, ifølge politiet er relateret til miljøet omkring Bandidos MC, er blevet anholdt iog sigtet for bl.a. indbrud i private hjem, hæleri og biltyverier.

Det er politiets Task Force Indbrud (TFI), der er sat i verden for at bekæmpe organiseret indbrudskriminalitet, hælernetværk og hjemmerøverier på Sjælland, der i dag har anholdt de fire mænd, som alle i forvejen er kendt af politiet.

Aktionen skete i samarbejde med Københavns Politi, Station Bellahøj og anholdelserne skete udramatisk på adresser i det storkøbenhavnske område, og i Bandidos klubhuset i Helsingør.

De anholdte er alle danske – tre af dem er 26 år, den fjerde er 19 år.

Der er i forbindelse med anholdelserne foretaget en række ransagninger.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, onsdag, med krav om varetægtsfængsling.

De anholdte sigtes i første omgang for 20 forhold, som dækker over 10 indbrud i private hjem i Københavnsområdet (især indre by, Østerbro og Frederiksberg) samt hæleri og biltyverier. Ved indbruddene er der blandt andet stjålet designermøbler, it-udstyr og smykker.

chefen for TFI, politiinspektør Bent Isager-Nielsen, udtaler:

– Ved aktionen dag er der sket anholdelse af en persongruppe, der mistænkes for at stå bag organiserede indbrudstyverier. I Danmark begås denne kriminalitet af grupper af både danske og udenlandske gerningsmænd. Politiet har fokus på begge grupper og deres kriminalitet. Efterforskningen i denne sag fortsætter, og der kan forventes flere sigtelser og anholdelser i den kommende tid, siger chefen for TFI, politiinspektør Bent Isager-Nielsen og tilføjer:

– Det er meget tilfredsstillende, når der kan anholdes personer, der sigtes for organiseret indbrudskriminalitet, idet de så i en periode er taget ”ud af drift” og således ikke kan fortsætte med deres kriminalitet.