Uafgjort mod Sverige: Danmark kommer ikke til EM

Danmark kommer ikke med til EM. Det står klart efter aftens kamp mod Sverige i Parken, der endte uafgjort 2-2.

Danmark fik ellers en god start et par halve forsøg i de første minutter, inden bolden gik på undersiden af overliggeren af det svenske mål.

Men det var svenskerne, som først fik point på tavlen, da Zlatan Ibrahimovic bragte gæsterne foran 1-0.

Et stærkt svensk forsvarsspil gjorde det svært for danskerne at komme ordentligt igang med et angreb, mens Zlatan Ibrahimovic havde endnu en chance for at score – Kasper Schmeichel var dog på plads.

Daniel Agger var til gengæld tæt på at udbygge føringen yderligere for Sverige, da han var tæt på selvmål. Heldigvis gik bolden over målet.

Efter pausen havde Danmark igen en god start, uden det dog blev til de helt store chancer. Svenskerne satsede defensivt.

I 76. minut sendte Zlatan Ibrahimovic bolden forbi Schmeichel til 2-0.

Selvom det så nærmest kulsort ud for de danske muligheder for at komme til EM, så blev der sat lidt ekstra gang i de danske spillere. Fem minutter efter Zlatans mål, reducerede Yussuf Poulsen til 1-2 på et vil tilrettelagt hovedstød. Og i tillægstiden udlignede Jannik Vestergaard til 2-2 – også på hovedstød. Pierre-Emile Højbjerg kunne have bragt Danmark foran, da han minuttet efter fik en stor chance, der dog endte forbi målet.

Dermed endte kampen 2-2, hvilket ikke var nok til at kvalificere Danmark til EM til næste år. Til gengæld kan Svenskerne takke Zlatan Ibrahimovic for indsatsen, der sender dem til EM.