66-årig sigtet for vold mod politibetjent

En 66-årig mand fra Stege blev tirsdag formiddag anholdt og sigtet for vold mod en politibetjent.

Anholdelsen skete i forbindelse med, at politiet havde standset den 66-årige ved broen på Kostervej i Stege. Standsningen kom efter at en betjent havde set, at han brugte en håndholdt mobiltelefon.

Den 66-årige blev sigtet for at bruge mobilen, og da betjenten rutinemæssigt ville tjekke hans kørekort, kom det frem, at han var frakendt førerretten. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret.

For at sikre, at den 66-årige ikke kørte videre, inddrog betjenten nøglerne til bilen. Det gjorde den 66-årige så ophidset, at han tog fat i betjenten og ruskede hende, og hun tilkaldte derfor hjælp fra en anden politipatrulje.

Da forstærkningen kort efter ankom, blev den 66-årige anholdt og sigtet efter straffelovens bestemmelser om vold mod politiet. Da han fortsat var ophidset, måtte han have håndjern på, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 66-årige blev taget med til afhøring på politistationen i Næstved, inden han blev løsladt igen i løbet af eftermiddagen.