FNs sikkerhedsråd: Islamisk Stat er en hidtil uset global trussel

FNs sikkerhedsråd har vedtaget en resolution, som kalder Islamisk Stats terrorangreb for “en global og hidtil uset trussel mod den internationale fred og sikkerhed”.

Resolutionen blev enstemmigt vedtaget af sikkerhedsrådets 15 medlemslande og kommer efter flere angreb i Tyrkiet, Egypten, Beirut og Paris.

Sikkerhedsrådet opforderer FN-medlemslandende, som har mulighed for det til at forebygge og standse terrorangreb, forebygge og standse finansiering af teorrorrisme samt intensivere bestræbelserne på at dæmme op for de såkaldte ‘foreign fighters’ til Irak og Syrien.

I resolutionen udtrykker sikkerhedsrådet også sin dybeste medfølelse for ofrene fra terrorangreb og deres familie og til folkene og regeringerne i Tunesien, Tyrkiet, Rusland, Libanon og Frankrig og til alle regeringer hvis lands borgere blev angrebet under disse angreb og alle andre ofrer for terrisme.