ID-krav for køb af billet til Øresundstoget

Med de ændringer i asylpolitikken som den svenske regering foreslår, vil der blive indført et krav på at vise gyldigt ID ved køb af tog-, bus- og færgebilletter til Sverige. Det kan resultere i flere asylansøgere i Danmark.

Den svenske regering præsenterede tirsdag en række stramninger af asylpolitikken for at mindske antallet af asylansøgere som søger sig til Sverige. Et af forslagene indebærer udvidet ID-kontrol ved køb af billetter til kollektiv trafik, der krydser den svenske grænse. Det vil sige at det også omfatter tog, busser og færger over Øresund.

– Det skal ikke være muligt at komme over grænsen uden gyldigt ID. Præcis hvordan det skal gå til, skal vi komme frem til sammen med transportørerne, siger Erik Nises, pressesekretær for statsminister Stefan Löfven til Sydsvenskan.

Det forventes at beslutningen vil mindske antallet af frem for alt afghaner og uledsagede børn, der ofte ikke har gyldigt ID. Konsekvensen vil blive at de må blive i Danmark. (News Øresund)

About the Author

News Øresund
Et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau