Overlæge dømt for misbrug af forskningsmidler – slipper for at sidde bag tremmer

En 64-årig overlæge slipper for at sidde bag tremmer på trods af, at han blev dømt for bedrageri af særlig grov karakter ved at have misbrugt forskningsmidler for næste 2,3 millioner kroner, der tilhørte Rigshospitalet. DarkoStojanovic / Pixabay

En 64-årig læge slipper for at sidde bag tremmer på trods af, at han er dømt for bedrageri med forskningsmidler og skal betale 2,3 millioner kroner tilbage. DarkoStojanovic / Pixabay

En 64-årig overlæge fra Rigshospitalets Hjertecenter blev i dag dømt i en sag om groft bedrageri af forskningsmidler. Dommeren gjorde fængselsstraffen på halvandet år betinget – dermed slipper lægen for at sidde bag tremmer for sin forbrydelse, hvis han ellers holder sig på den rigtige side af loven fremover.

Overlægen blev dømt for at have bedraget for i alt 2,3 millioner kroner. Det var blandt andet sket ved en række private køb for de forskningsmidler, som han var blevet betroet. Pengene skal bl.a. være blevet brugt til Louis Vuitton-mærkevarer købt i bl.a. Paris, Barcelona og Chicago, middage på luksushotellet D’Angleterre og Søllerød Kro, rejser og dyre Rolex-ure. Ting som retten ikke fandt, havde noget med overlægens forskningsaktiviteter at gøre.

Anklageren havde krævet mindst to års ubetinget fængsel, men domstolen endte med en dom på 1,5 års betinget fængsel, samt 250 timers samfundstjeneste. Overlægen blev indtil videre frakendt retten til at modtage, forvalte eller på anden tilsvarende måde administrere offentlige eller private midler. Han skal endvidere betale erstatning til Rigshospitalet.

Lægens forsvarer krævede frifindelse.