Gulvservicefirma politianmeldt for at oplyse priser uden moms

Forbrugerombudsmanden politianmelder endnu et firma for at oplyse priser uden moms til forbrugere. Politianmeldelsen er et resultat af den indsats mod prisoplysninger uden moms, som Forbrugerombudsmanden indledte sidste år.

Indehaveren af gulvservicefirmaet bliver politianmeldt for at have oplyst priser uden moms på sin hjemmeside.

Forbrugerombudsmanden finder, at det er vildledende over for forbrugerne, at priserne på hjemmesiden var oplyst uden moms.

Efter Forbrugerombudsmandens vurdering har gulvservicefirmaet overtrådt markedsføringslovens regler om, at priser til forbrugere skal være inklusive alle afgifter.

Forbrugerombudsmanden indledte sidste år en informationsindsats om, at priser til forbrugere skal omfatte moms. Virksomhederne fik en frist til den 15. april 2014 til at rette deres priser, så de var inklusive moms. Læs mere her.

Efterfølgende har Forbrugerombudsmanden undersøgt ved en stikprøvekontrol, om der fortsat var virksomheder, der ikke overholdt reglerne. Det førte i august i år til politianmeldelser af 11 virksomheder og nu endnu en virksomhed.

Da gulvservicefirmaet er en enkeltmandsvirksomhed, og da det er ejeren, som bliver politianmeldt, har Forbrugerombudsmanden af retssikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at offentliggøre navnet på firmaet.

– Gulvservicefirmaet har vildledt forbrugerne til at tro, at prisen var billigere, end det reelt var. Det er afgørende, at forbrugerne kan stole på de priser, de ser, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Ifølge markedsføringslovens § 12 a, stk. 1, nr. 6, skal priser rettet mod forbrugere oplyses inklusive afgifter.