LO-formand: Demokratiet har talt

LO-formand Lizette Risgaard: Nu vil vi på en række områder være afhængige af, hvad andre finder på.. Foto: LO, 215.

LO-formand Lizette Risgaard: Nu vil vi på en række områder være afhængige af, hvad andre finder på.. Foto: LO, 215.

LO’s formand Lizette Risgaard respekterer, at danskerne i dag har stemt nej til at afskaffe retsforbeholdet til fordel for en tilvalgsordning.

– Vi fortsætter kampen mod social dumping, nationalt såvel som internationalt, sådan som vi hele tiden har gjort det. Både ja- og nejsiden er opmærksom på problemerne med at gøre krav gældende over for udenlandske arbejdsgivere, og de problemer må vi håndtere under reglerne i retsforbeholdet, som Danmark har valgt vi skal beholde, siger Lizette Risgaard.

LO-formanden konstaterer, at danskerne med dagens resultat fortsætter vores mindre forpligtende rolle i EU-fællesskabet.

– Afstemningsresultatet ændrer ikke ved den kendsgerning, at vi står over for fælles, grænseoverskridende udfordringer. De bedste løsninger findes i fællesskab, men nu vil vi på en række områder være afhængige af, hvad andre finder på, siger Lizette Risgaard.