Den svenske regering opgiver et forslag om at lukke Øresundsbroen

Arkivfoto: Hajotthu (CC BY-SA 4.0)

Arkivfoto: Hajotthu (CC BY-SA 4.0)

Efter kritik fra det svenske lovråd vælger den svenske regering at bakke på lovforslaget om at kunne lukke Øresundsbron for biltrafik i en krisesituation. Det oplyser justitsudvalgets næstformand Annika Hirvonen Falk (MP) til SVT Nyheter.

I følge Annika Hirvonen Falk har Miljøpartiet fra start været imod lovforslaget som gør det muligt at lukke Øresundsbron midlertidigt i op til en måned ad gangen i en krisesituation.

– Med kritikken fra Lagrådet blev det tydeligt for Socialdemokraterne at det her er man nødt til at opgive, siger Annika Hirvonen Falk.

Regeringens lovforslag blev igår underkendt af Lagrådet, som blandt andet kritiserede det forhastede tempo og et utilstrækkeligt beslutningsgrundlag. Da sagde indenrigsminister Anders Ygeman (S) at regeringen trods dette ville presse den nye lov igennem, som ville det gøre det muligt for regeringen at lukke Øresundsbron midlertidigt i en krisesituation. Nu bakker regeringspartneren Miljøpartiet på spørgsmålet.

Derimod ser den del af lovforslaget, der stiller krav til transportørerne om at udføre ID-kontroller af indrejsende passagerer, at blive behandlet som det var tiltænkt. I følge SVT bakker også Moderaterna op om ID-forslaget, men er ligesom Miljøpartiet imod den del af lovforslaget, der omhandler brolukning.

About the Author

News Øresund
Et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau