Flere både skal patruljere ved Skånes kyst

Selvom der endnu ikke er set nogle små både med flygtninge som effekt af den indførte grænsekontrol i Sverige, øger det svenske kystberedskab sin patruljering i Øresundsregionen for at være forberedt på at en sådan situation skulle opstå.

– Vi har øget vores tilstedeværelse i det sydlige Sverige og har en mere intensiv grænseovervågning, frem for alt i Øresundsregionen, men også i Gøteborg. Konkret indebærer det at vi har skibe som patruljerer ved Skånes kys og vores fly er mere opmærksomme på små både i de her områder. Vi bistår Politiet fra land, i havnene i Helsingborg og Gøteborg, siger Ulf Nilsson, regionchef på Kustbevakningens region Sydvest i en pressemeddelelse.

Kystbredskabet skal ikke kontrollere ID og det vil ikke blive aktuelt at afvise eventuelle asylansøgere i både, men de skal føres til ventende polit i havnen og derefter til Migrationsverket.
– Det er ikke aktuelt at gennemføre kontrol til søs. Vi vil ikke risikere at ved en sådan kontrol forårsage ulykker, hvor personer i små både havner i vandet, siger Ulf Nilsson. (News Øresund)

About the Author

News Øresund
Et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau