Rumæner dømt for tricktyverier og omfattende misbrug af kreditkort

En 22-årig kvinde fra Rumænien er blevet idømt 1 års fængsel samt indrejseforbud i Danmark i 6 år for 10 tricktyverier samt omfattende misbrug i 63 tilfælde af de stjålne kreditkort til et samlet beløb på ca. 200.000 kr.

Tricktyverierne blev begået flere steder på Sjælland samt nogle steder i Jylland i perioden fra oktober 2014 til september 2015. Tyverierne skete sammen med en mand. Typisk aflurede den nu dømte kvinde PIN-koden på kreditkortene i forbindelse med indehavernes betalinger. Bagefter afledte hun sammen med manden opmærksomheden hos kortindehaverne, så de kunne stjæle kortet efterfølgende med henblik på uberettigede hævninger eller varekøb ved anvendelse af den aflurede PIN-kode.

Ofrene var typisk ældre og gangbesværede mennesker i alderen fra ca. 70 år og opefter.

Den nu dømte kvinde blev via politiets efterforskning identificeret, således at Østjyllands Politi i forbindelse med en rutinemæssig kontrol af et køretøj kunne anholde hende i oktober 2015. Hun har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet indtil domsforhandlingen i retten.

Medgerningsmanden er nu også identificeret som en 27-årig rumænsk mand, der er efterlyst af politiet med henblik på retsforfølgning i Danmark.

Dommen faldt tirsdag ved retten i Roskilde.