56-årig voldtog kvinde: Nu er han dømt til forvaring

En 56-årig mand fra Odense blev mandag dømt til forvaring ved Retten i Odense.

Retten fandt manden skyldig i om aftenen og natten mellem den 28. og 29. november sidste år at have udsat en 60-årig kvinde for voldtægt af særlig farlig karakter og under særligt skærpende omstændigheder, samt legemsangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter samt mishandling.

Kvinden og manden havde om eftermiddagen mødt hinanden på pubben i Tarupcentret i Odense, og den nu dømte havde om aftenen tilbudt at følge kvinden hjem til hendes bopæl, hvor han forbrød sig mod hende til ca. kl. 4 om morgenen. Her forlod han hendes bopæl, da han fandt ud af, at kvinden havde ringet 112.

Kvinden var i forbindelse med overgrebet blevet påført brud på brystben samt et ribben samt adskillige andre skader.

Byretten lagde ved domsafsigelsen vægt på, at manden frembød nærliggende fare for andres liv, hvorfor man fandt forvaring påkrævet for at forebygge denne fare.

Manden der har siddet varetægtsfængslet siden episoden ankede på stedet dommen til frifindelse, subsidiært formildelse. Den dømte er fortsat varetægtsfængslet.