Telenor politianmeldt for vildledende markedsføring

Forbrugerombudsmanden politianmelder teleselskabet Telenor for ikke at have oplyst mindsteprisen i sin markedsføring af et mobiltilbud.

Telenor annoncerede i perioden fra den 8. april til den 13. maj 2015 for, at forbrugerne kunne få en Samsung Galaxy S6 Edge til en bestemt pris, hvis de samtidigt tegnede et abonnement på 6 måneder hos teleselskabet.

I annoncer, der blev vist på forbrugernes tablet eller mobiltelefon, oplyste Telenor om:

-prisen på mobiltelefonen
-det gebyr, forbrugerne skulle betale for at oprette abonnementet
-udbetalingen
-abonnementet kostede hver måned
Men Telenor oplyste ikke forbrugerne om den samlede pris (mindsteprisen) for hele bindingsperioden.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at Telenor har overtrådt markedsføringsloven ved ikke at oplyse forbrugerne om den samlede mindstepris.

Det var efter Forbrugerombudsmandens vurdering vildledende over for forbrugerne.

Telenor har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at de manglende oplysninger skyldtes en teknisk fejl, hvorfor mindsteprisen kun manglede på tablet- og mobilversioner, men fremgik korrekt i deres øvrige markedsføring.

– Forbrugerne skal have alle væsentlige oplysninger for at vurdere, hvad det reelt vil koste dem. I denne sag undlod Telenor at oplyse om den samlede pris på mobiltilbuddet, og det er efter min vurdering en klar overtrædelse af markedsføringsloven, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.