Mere end 1.7 mio. så da de danske piger bankede svenskerne

Hver tredje dansker sad søndag aften foran tv-skærmen og så de danske håndboldpiger sende Sverige ud af VM i kvindehåndbold.

Hele 1.739.000 seere er registreret til anden halvleg af VM’s ottendedelsfinale og lige så imponerende 723.000 fulgte den efterfølgende studieudsendelse på TV 2.

Det er tal, som Chefredaktør hos TV 2 Sport, John Jäger, er godt tilfreds med.

– Dette her er langt over mine egne høje forventninger, og man må vel sige, at sådanne tal ligger i omegnen af det bedste, vi kan præstere. Det er helt vildt – for nu at sige det ligeud.

TV2s VM satsning på hovedkanalen og TV2 Sport har båret frugt:

– En dugfrisk opgørelse viser, at 19 ud af de 20 mest sete udsendelser på TV 2 Sport har været relateret til VM i kvindehåndbold. Kun en enkelt badmintonkamp har sneget sig ind,” fortæller John Jäger og fortsætter:

– Vi har haft forrygende tal til de andre kampe – for eksempel 100.000 til Rusland – Spanien og 92.000 til Puerto Rico – Norge. Men det, der glæder mig mest er, at vi til vores studieudsendelser på TV 2 Sport ligger på den rigtige side af 75.000. Det er virkelig opløftende, at så mange mennesker er interesseret i at erhverve sig baggrundsviden for det, der sker i kampene.