Otte mænd fængslet for rambuktyveri

Otte litauiske mænd er i dag i retten i Glostrup blev fængslet i fire uger mistænkt for flere rambuktyverier på Vestegnen begået i den seneste uge.

Politiet sætter foreløbig de otte mænd i forbindelse med følgende sager:

Rambuktyveri mod Fri Bike Shop i Taastrup natten til fredag den 11. december, hvor der blev stjålet ni cykler til en værdi over 70.000 kr.

Rambuktyveri mod en værktøjsforretning i Rødovre natten til lørdag den 12. december, hvor der blev stjålet et endnu ikke opgjort antal effekter.

Rambuktyveri mod Fona i Albertslund natten til søndag den 13. december, hvor der blev stjålet tablets og bærbare computere for ikke under 100.000 kr.

I forbindelse med alle sagerne viser videooverovervågning eller oplyser vidner at der er blevet brugt en sølvgrå MPV – muligvis Ford.

Samtidig efterforsker Københavns Vestegns Politi en række spor, der indikerer at gruppen står bag andre tyverier rundt om på Sjælland.

Muligt koster-lager fundet
I søndag fandt politiet en stjålet Ford Galaxy i Taastrup. Den stjålne bil blev med det samme sat i forbindelse med rambuktyverierne og der blev foretaget sporsikring i bilen for at finde DNA. Efterfølgende førte godt samarbejde mellem flere politimyndigheder og Post Danmark til en adresse i Taastrup. Her blev der ved ransagning fundet et meget stort antal stjålne effekter bestående af blandt andet cykler, værktøj, hvidevarer, malerudstyr, byggematerialer og elektronik.

I forbindelse med ransagningen anholdte politiet ni mænd. Her blev de otte af dem til formiddag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Glostrup og de er nu alle fængslet frem til 13. januar.

– Det er politiets vurdering, at de otte litauiske mænd har været i Danmark med det ene formål at stjæle. Det er glædeligt at vi efter kort men intensiv efterforskning og i godt samarbejde med Post Danmark og andre politimyndigheder, har kunnet stoppe dem, siger politikommissær Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politis lokal efterforskning Vest.

De fængslede er mellem 23 og 46 år.