Det kan du glæde dig til under træet


Når pakkerne åbnes den 24. december, er det især kvinderne, der bliver glade. De ønsker sig nemlig bøger, gavekort, tøj og sko, og det er lige præcis, hvad de får. Mændene, derimod, vil helst have penge, men her ser det ud til, at de bliver slemt skuffede. Det viser nye tal fra Deloitte.

– Typisk for kvinder er, at de giver de gaver, de selv ønsker sig. Således er bøger, gavekort samt tøj og sko på top 3 over kvindernes gaveønsker. Det er de selv samme ting, de giver til andre. Det er også præcis de ting, de får af deres mænd, siger partner i Deloitte Peter Mølkjær, der er ekspert i forbrug.

Blandt mændene er der til gengæld større sandsynlighed for, at gaveudpakningen resulterer i en skuffelse, mener Peter Mølkjær:

– Mænd har nogle andre ønsker end kvinder. Igen i år er pengegaver nr. 1 på listen over mændenes ønsker, mens rejser er på listen som nr. 5. Der er dog ikke udsigt til, at nogen af disse ønsker går i opfyldelse. Snarere skal man regne med et gavekort, en sweater eller en god bog under træet, siger han.

Ud over de traditionelle tingsgaver, kommer der også til at ligge oplevelser under træet.

– Også i år kommer der til at ligge masser af oplevelsesgaver under juletræet. Teater- og koncertbilletter er rykket fra en 8. plads til en 5. plads over kvindernes gaveindkøb. Samtidig er der en klar stigning i både restaurantbesøg og gaveæsker med oplevelser. Der er altså ikke fare for, at vi kommer til at kede os i 2016, siger Peter Mølkjær.

Den typiske danske husstand vil i år bruge 2.800 kr. på gaver. Det er en svag stigning i forhold til sidste år.