Syrien: Oprørsleder dræbt

Lederen af den syriske oprørsgruppe Jaysh al-Islam, Zahran Alloush, er blevet dræbt i et luftangreb. Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge BBC News, var Zahran Alloush sammen med andre ledere af Jaysh al-Islam samlet til møde i en forstad til Syriens hovedstad Damaskus, da russiske missiler angiveligt ramte og dræbte flere af de tilstedeværende.

Stor angreb juleaften
Ifølge det statskontrollerede russiske medie, Sputnik News, rettede russisk luftvåben 189 angreb mod “anlæg tilhørende terrorgrupper i Syrien”.

Chefen for den russiske generalstabs operative styrelse, generalløjtnant Sergej Rudskoj meddelte fredag, at syriske regeringstropper med støtte fra russiske fly i den seneste uge har fået befriet fem landsbyer i Aleppoprovinsen og ligeledes har taget kontrol med den vigtige højde Jebel al-Noba og har renset landsbyen Kepir.

Ifølge SputnikNews har den russiske efterretningstjeneste registreret næsten 12.000 tankbiler og lastbiler på den tyrkiske-irakiske grænse på overgangsstedet Zakho.

– Det er værd at nævne, at der via denne grænsestation transporteres olie, der er udvundet såvel i Irak som i Syrien, understregede Rudskoj på et pressemøde fredag, ifølge SputnikNews.