Bilka undersøger 17-årigs opsigelse efter Facebook-debat

Den 17-årige Mohamad Al Jawerheri deltog før jul i en ophedet debat på Facebook-gruppen “JA TIL FRIHED – NEJ TIL ISLAM”. I følge ham selv, fik debatten den konsekvens, at han blev bedt om at skrive en opsigelse til sin arbejdsplads, Bilka i Næstved.

Flere af debattørerne fra Facebook havde nemlig kontaktes Mohamad Al Jawerheris chef.

Til Radio24Syv fortæller Mohamad Al Jawerheri at hans chef mente han havde stødt nogle personer på Facebook og ikke vidste, hvordan han ville håndtere det, hvis de mødte op i Bilka.

Mohamad Al Jawerheri følte sig presset til at underskrive sin egen opsigelse.

Bilka undersøger sagen
Efter flere medier har gengivet historien, har Dansk Supermarked, som ejer Bilka, besluttet sig for, at undersøge sagen internt for at afklare, om virksomhedens retningslinjer er blevet overholdt i forbindelse med, at Mohamad har opsagt sit job.

– Hvis sagen er foregået som beskrevet i medierne, er det ikke i tråd med, hvordan vi ønsker at bedrive ledelse eller normalt håndterer sager i virksomheden. Derfor er vi i gang med at undersøgen sagen, hvilket helt naturligt indebærer en dialog med de involverede parter – det vil sige Mohamad, Bilka Næstved og den eventuelle faglige organisation, som repræsenterer Mohamad, siger kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Group, Mads Hvitved Grand, der ikke vil kommentere sagens konkrete indhold “af hensyn til vore medarbejdere”.

Ovenpå opsigelsen af Mohammed Al Jawerheri, har der rejst sig en storm af protester på de sociale medier og flere steder bliver Bilka beskyldt for at være racistisk, men intet kunne være mere fjernt fra virkeligheden, mener Mads Hvitved Grand.

– Bilka er en af landets mest rummelige arbejdspladser. Vi har mere end 60 forskellige nationaliteter ansat, og vi har i mange år har arbejdet professionelt for at sikre integration og mangfoldighed på arbejdsmarkedet, hvilket også indgår som en del af Bilkas CSR-strategi, understreger han.