Fjernvarmekunder sparer penge på lunt 2015

2015 har været et mildt år. Det viser Dansk Fjernvarmes opgørelse af graddage. Det luner økonomisk hos fjernvarmekunderne, der i gennemsnit har sparet omkring 1300 kroner.

Dette år har været hele 16 procent lunere end et normalt år. Det viser Dansk Fjernvarmes opgørelse over graddagene, der er en indikator på, hvor meget energi der reelt kræves for at opvarme et gennemsnithus. Helt præcist har der været 499 færre graddage.

Det betyder, at landets fjernvarmekunder godt kan gnide sig i hænderne. Ikke for at holde varmen, men fordi det udløser en besparelse på varmeregningen.

– En gennemsnitsfamilie i et standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18,1 MWh vil i løbet af året have sparet 1318 kroner, oplyser teknisk konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen fra Dansk Fjernvarme.

Et såkaldt normalår har 3112 graddage. I 2015 har der kun været 2613. Det er både forår og efterår, der har været ekstra lunt. Og vinteren fulgte med; december har haft flere dage med over 10o C.

– Efteråret begyndte ellers meget normalt, kan vi se i statistikken. Men især december har været varmere end normalt, siger Rasmus Bundegaard Eriksen.

Det lune vejr betyder, at man på varmeværkerne har sparet brændsler, fordi der ikke er behov for at fyre så meget. Det vil især være de dyreste brændsler, som værkerne har sparet udgifterne til, fordi det ikke har været nødvendigt at tænde for spids- og reservelastkedlerne.

Sparede penge til brændsler er sparede penge for kunderne, da fjernvarmeselskaberne lever efter nonprofit-regler. Fjernvarmeselskaberne må altså ikke tjene penge på at producere og distribuere fjernvarme ud til kunderne. De skal kun betale for det, som fjernvarmen har kostet at producere og distribuere ud i radiatorerne.