Politiet forbyder rockere adgang til klubhuse i Næstved

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen


Medlemmer af rockergrupperne Bandidos og Black Army i Næstved har nu fået forbud mod at komme i deres klubhuse.

Det er en “akut, lokal konflikt”, som udløser forbuddet, som blev udstedt lørdag aften med virkning fra klokken 21.00.

Politiet har forbudt enhver adgang til Bandidos’ klubhus på Ringstedgade 229 A og Black Armys klublokaler i Nordre Farimagsvej 12 kld. i Næstved. Forbuddet gælder til og med den 16. januar, oplyser .

Baggrunden for denne beslutning er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Black Army, hvor der inden for de seneste dage er afgivet adskillige skud mod deres respektive klubhuse.

Begge klubhuse er beliggende i boligområder centralt i Næstved.

Ud fra efterforskninger og systematisk indsamling af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har politiet vurderet, at der er en risiko for at konflikten kan føre til flere skudepisoder.

– Vi er ikke i tvivl om, at begge grupper føler sig truede. Og vi kan ikke acceptere at deres interne konflikt skal udgøre en potentiel risiko mod almindelige borgere i Næstved. Klubhusene ligger nemlig begge i tæt bebyggede områder centralt i Næstved, så ved et angreb kan der også opstå fare for de omkringboende, siger politiinspektør Kim Kliver, og fortsætter:

– Historisk har politiet erfaring for, at der i konfliktsituationer i rockermiljøet afregnes ved brug af skydevåben. Derfor ser vi på situationen med stor alvor og foretager derfor disse tiltag for at sikre lokalbefolkningens tryghed. Samtidig sender vi også et signal til rocker-/bandegrupperingerne om, at denne form for afstumpethed ikke tolereres, siger Kim Kliver.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme (”Rockerloven”).

Forbud mod at komme på restaurationer i byen
Samtidig har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi besluttet at meddele restauratørerne i Næstved, at medlemmer af Bandidos og Black Army ikke har adgang til deres restauration (spisested, bar, cafe, diskotek mv. -red.). Det sker, fordi politiet vil undgå, at den føromtalte konflikt breder sig til aften- og nattelivet i byen.

– Det er imidlertid vigtigt at understrege, at den almindelige borger ikke behøver at føle sig utryg. Vi har med disse indgreb kontrol over situationen, og holder selvfølgelig et ekstra vågent øje med de to grupper, siger Kim Kliver.