Den Kgl. Ballet indtager syv jyske byer

Den Kgl. Ballet besøger syv jyske byger i slutningen af januar og starten af februar. PRfoto: Den Kongelige Ballet.

Den Kgl. Ballet besøger syv jyske byger i slutningen af januar og starten af februar. PRfoto: Den Kongelige Ballet.

Den Kongelige Ballet besøger i løbet af godt to uger syv jyske byer med to af de største balletklassikere og en tornado af danse-aktiviteter for både børn og voksne.

Tre lastbiler og en lang række busser transporterer 102 dansere, instruktører, teknikere og balletbørn fra Det Kongelige Teater til Aarhus, Randers, Herning, Esbjerg, Holstebro, Aalborg og Vejle. På hver af de syv scener danser 46 kongelige balletdansere og syv balletbørn to af ballethistoriens allerstørste klassikere eventyrfortællingen Sylfiden fra 1836 af August Bournonville og det halsbrækkende svære mesterværk Tema og variationer fra 1947 af George Balanchine.

Som noget helt nyt strækker balletten sig i år langt ud over scenekanten. Fra den 18. januar til den 4. februar vil de syv byer blive fyldt med danseaktiviteter. Danserne inviterer bl.a. publikum til at se deres opvarmning på scenen over en kop dampende varm kaffe, mens Nikolaj Hübbe instruerer og fortæller.

Publikum bliver også selv budt op til dans, når Den Kongelige Ballet afholder Tangosalon.

For de ordknappe er der mulighed for at lære kunsten at mime af karakterdanser Morten Eggert. Der vil desuden blive afholdt skoleworkshops, hvor eleverne på egen krop oplever ballettens magiske verden. Herudover vil der være mulighed for at sætte sig godt til rette i det røde sæde, og nyde Svanesøen i udvalgte biografer og meget andet.

Forestillingen Sylfiden & Tema og variationer spiller her:
22. januar – Musikhuset Aarhus
24. januar – Værket, Randers
26. januar – MCH Herning Kongrescenter
29. januar – Musikhuset Esbjerg
31. januar – Musikteatret Holstebro
2. februar – Aalborg Kongres & Kultur Center
4. februar – Vejle Musikteater