Russerne skal opdrages patriotisk

De rer afsat 1,66 milliarder rubler på at patriotisere russerne. Foto: © Sputnik/ Vitalij Ankov

Der er afsat 1,66 milliarder rubler på at patriotisere russerne. Foto: © Sputnik/ Vitalij Ankov

Ruslands premierminister Dmitrij Medvedev har stadfæstet et program, som med et budget på 1,66 mia. rubler eller 15 mio. kroner, skal give russerne en patriotisk opdragelse. Det skriver det statskontrollerede nyhedsagentur Sputnik.

Formålet med programmet, som sættes i værk i år og løber frem til år 2020, er at oprette et system til patriotisk opdragelse af russiske statsborgere. Det betyder blandt andet at det skal øge russernes interesse for litteratur, musik, kunst samt humanistiske og naturvidenskabelige fag. Endvidere står der, ifølge Sputnik, at “ungdommen skal lære at være stolte over den russiske stat og have en æresfølelse for monumenter til ære for Ruslands historie”.

Der indgår også en militær-patriotisk opdragelse af russerne, der skal få flere russere til at gøre tjeneste i landets forsvar og sikkerhedsstyrker.