USA: Præsidentkandidat fremlægger sin mors fødselsattest

 Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)


Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)

Den republikanske præsidentkandidat, senator Ted Cruz, har været nød til at fremlægge sin mords fødselsattest. Det skriver nyhedsbureauet UPI.

Der har været rejst tvivl, bl.a. blandt hans modstandere i kampen om at blive det republikanske partis præsidentkandidat, om hvorvidt Ted Cruz overhovedet kan blive præsident. Det kræver nemlig, at man er amerikansk statsborger og indfødt statsborger. Ted Cruz, er født i Canada.

Ted Cruz hævder, at fordi hans mor Eleanor Darragh, som fødselsattesten viser, er født i staten Delaware og fordi at begrebet “indfødt statsborger”, som det står i den amerikanske forfatning ikke er klart defineret, så kan kan godt være præsident, da en barn født af en amerikansk statsborger, er amerikansk statsborger. Og ifølge en lov fra 1790 om statsborgerskab i USA, ser Cruz da også ud til at have ret.

For at bringe orden i sagerne, gav Ted Cruz sin mors fødselsattest til mediet Breitbart News.

Ted Cruz frasagde sig sit dobbelte canadiske statsborgerskab i 2014.

Eleanor Darragh Birth Certificate