David Bowie er død

David Bowie i 2002.  Photo by Adam Bielawski

David Bowie i 2002. Photo by Adam Bielawski


Den britiske sanger og musiker, David Bowier er død, 69 år gammel.

David Bowie var gennem sin karriere, i stand til at forudse nye trends i musikken og holdt sig dermed på toppen i årevis. Hans første album udkom i 1967 og siden gik det stærkt og han huskes måske i sær for sin periode med Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972). Han har gennem årene solgt 136 millioner album og er indskrevet i Rock ‘n’ Roll Hall of Fame.

Bowie har også gjort sig på det hvide lærred med roller i film som The Man Who Fell to Earth, Merry Christmas Mr. Lawrence og eventyrfilmen Labyrinten, hvor han spiller troldmand.

I 00’erne holdt David Bowie pause i albumsudgivelserne og gjorde comeback i 2013 med albummet “The Next Day”. Den 8. januar, på hans 69-års fødselsdag udkom hans seneste – og sidste – album, Black Star, som fik flotte anmeldelser af kritikerne.

David Bowie døde efter en længere tids kamp mod kræften.