Eagles guitarist død

 Glenn Frey i 2008 Foto: Steve Alexander (CC BY-SA 2.0)


Glenn Frey i 2008 Foto: Steve Alexander (CC BY-SA 2.0)


Guitarist i bandet Eagles, Glenn Lewis Frey, er død. Det oplyser bandet på deres hjemmeside.

Frey var en af grundlæggerne af det legendariske band, hvor han udover at spille guitar, spillede han også piano og keyboard og varforsanger på Eagles hits som “Take It Easy”, “Peaceful Easy Feeling”, “Tequila Sunrise”, “Already Gone”, “Lyin’ Eyes”, “New Kid in Town” og “Heartache Tonight”.

Glenn Frey havde også en stor solokarriere efter Eagles opløsning i 1980 med flere hits som “Smuggler’s Blues”, “Sexy Girl”, “You Belong to the City” og The Heat Is On” (som nogen måske genkender fra filmen “Frækkere end politiet tillader”), for bare at nævne nogle få.

Eagles fandt sammen igen i 1994 og udgav albummet “Hell Freezes Over”, en titel der angiveligt skal være afledt af, at bandet efter bruddet 14 år tidligere var blevet spurgt, hvornår de finde sammen igen og svaret var “When Hell freezes over”.

Frey har også haft en mindre karriere som skuespiller og hr bl.a. været med i serier som Miami Vice og Nash Bridges og film som Jerry Maguire og Arizona Cardinals.

Glenn Frey døde som følge af komplikationer fra bl.a. gigt og lungebetændelse.

Han blev 67 år.