Ny chef for Arktisk Kommando

Oberst Kim Jesper Jørgensen udnævnes til generalmajor 15. februar og bliver fra samme dag chef for Arktisk Kommando i Nuuk.

Kim Jesper Jørgensen kommer fra en stilling som chef for Arktisk projektorganisation i Forsvarsministeriet.

Den kommende chef for Arktisk Kommando kommer fra Flyvevåbnet og har tidligere blandt andet været chef for Flyvevåbnets Specialskole og for Flyvestation Værløse. Kim Jesper Jørgensen har siden august 2014 være chef for den arktiske projektorganisation, der analyserer, hvordan Forsvaret kan øge sin indsats i Arktisk.

-Jeg er glad for at kunne byde Kim Jesper Jørgensen velkommen som ny chef for Arktisk Kommando. Kim har gennem sit arbejde som chef i den arktiske projektorganisation fået et bredt og indgående kendskab til det arktiske område, og de udfordringer, som Forsvaret står overfor i det høje nord. Et område som får øget fokus i fremtiden, siger Forsvarschef general Peter Bartram.