Svensk politi løser uklarheder om ID-kontrol

Lærere med ID-kort kan tage skoleelever på lejrskole med til Sverige og ambulancetransporter til Bornholm kan passere grænsekontrollen uden problemer. En række praktiske spørgsmål omkring grænsekontrollen er nu blevet løst af det svenske politi, men der findes stadig flere at løse.

I en ny skrivelse fastslår det svenske politi hvilke ID-handlinger, der er gyldige ved grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige. Blandt andet skal nationale nordiske ID-kort med foto og oplysning om identitet samt ID-kort fra det svenske Skatteverket godkendes. Det meddelte Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson (S) sin danske kollega, transportminister Hans Christian Schmidt (V), torsdag.

– Når det handler om ambulancetransport har vi fået bekræftet at ambulancetransporter til og fra Bornholm i praktikken ikke berøres af ID- eller grænsekontrol, siger Anna Johansson til News Øresund.

Yderligere et problem i forhold til grænsekontrollen, har været, at skolelever uden ID er blevet forhindret i at rejse mellem Danmark og Sverige. Det er kun børn i selskab med deres forældre, der kan passere kontrollen uden at vise pas eller andet ID.

– Det svenske politi har i en skrivelse tolket forordningen på den måde, at for børn, som er på klasserejse med en ansvarlig lærer, er det nok, at læreren kan vise gyldigt ID samt en liste over de medfølgende elevers personoplysninger. Det er den tolkning, som gælder lige nu, men det kan blive ændret. Det meddelte jeg også min danske kollega, siger Anna Johansson.

Der er stadig problemer for blandt andet danskere, der skal passere Sverige på vej til eller fra Bornholm og for idrætsforeninger som vil rejse over Sundet. De spørgsmål vil fortsat blive diskuteret, når Hans Christian Schmidt og Anna Johansson snart mødes igen i Stockholm, meddeler Transport- og bygningsministeriet.

News Øresund – Anna Palmehag

About the Author

News Øresund
Et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau