Faktas kunder sender 1,6 million til hjemløse

De hjemløse har de seneste måneder fået en ekstra håndsrækning fra Fakta og kædens kunder.

I løbet af de seneste 9 måneder har Faktas kunder doneret 1,3 million kr. til Hus Forbi, når de afleverede deres tomme flasker – foruden de mange tusinde eksemplarer af de hjemløses avis, som kunderne har købt af sælgerne ved butikkerne.

Oven i det donerede kunderne til jul ekstraordinært 351.900 kr. til Hus Forbi. I november og december havde Faktas kunder mulighed for at ”gi’ en god jul” til Hus Forbi sælgere ved at donere 20 kr. enten via en kupon ved kassen i butikkerne, eller via sms.

Dermed har kunderne altså doneret over 1,6 million kr. til de hjemløse.

Fakta og Hus Forbi indgik sidste år et strategisk og humanitært samarbejde, som bl.a. giver de hjemløse bedre adgang til at sælge deres aviser. Fra maj har kunderne kunnet donere deres flaskepant helt eller delvist via donationsknappen ved flaskeautomaterne i alle Fakta-butikker.

– Det er en stor hjælp og vi er meget glade for det flotte beløb, som Faktas kunder har doneret. Og ikke mindst er vi glade for, at vores sælgere med aftalen med Fakta har fået et ”blåt stempel” til at stå ved Fakta butikkerne over hele landet, siger sekretariatsleder Rasmus Wexøe Kristensen, Hus Forbi.

I Fakta siger salgsdirektør Jens Romundstad:

– Vi er stolte over, at vi sammen med vores kunder kan yde en indsats, der kan mærkes for nogle medborgere, der har det svært.

I forbindelse med samarbejdet mellem Fakta og Hus Forbi er der også igangsat et projekt, der skal hjælpe til at få hjemløse i arbejde. De første to er allerede i gang med et jobforløb.