Politifolk har nu numre på uniformen

Nu bærer politiet et synligt nummer, som identificerer den enkelte betjent. Nummeret består af et bogstav og fire tal. Foto: Kim Matthai Leland.

Nu bærer politiet et synligt nummer, som identificerer den enkelte betjent. Nummeret består af et bogstav og fire tal. Foto: Kim Matthai Leland.


I årevis er der mennesker, som har oplevet, at de har haft svært ved at identificere den enkelte betjent, som de ville klage over. Men fra i dag er det blevet lidt nemmere. Hver enkelt betjent udstyre nemlig med et markeringsnummer, som skal bæres synligt.

Markeringsnummeret, som det kaldes, består af et bogstav og fire cifre og skal gøre det nemmere og mere sikkert at identificere den enkelte betjent. Det bliver således nemmere at finde frem til den enkelte betjent, hvis klagen, udover oplysninger og tid og sted også indeholder markeringsnummeret.

Markeringsnummeret bæres uden på uniformen. I en overgangsordning sidder det fast med særlige velcro-stropper på begge uniformsskjortens eller uniformsjakkens skulderstropper, eller på forsiden af den skudsikre vest.

Markeringsnummer i stedet for navn
Betjente har indtil nu haft pligt til at identificere sig, hvis de bliver bedt om det. Men det er ikke lige nemt i alle situationer. Fremover vil betjenten altså bære sit nummer på uniformen og betjenten kan vælge at nøjes med at oplyse sit nummer i stedet for navnet.