Vekselbureau ejer anholdt: Mistænkes for hæleri og hvidvask

Københavns Politi har i dag igen slået til mod et vekselbureau i forbindelse med mulig hvidvaskning af narkopenge.

Sagen er en udløber af operation ’Moneymaker’, der blev efterforsket fra slutningen af 2013 til maj 2014, hvor fire personer blev anholdt for meget omfattende hashhandel.

Der faldt dom i Københavns Byret den 2. juli 2015, hvor de fire personer i forskellig grad blev dømt for udførsel af i alt 108.372.000 danske kroner, hvilket svarer til ca. 4 tons hash. De 4 personer blev idømt henholdsvis 3 år og 6 mdr., 6 år, 9 år og 10 års fængsel. Sagen er anket til Landsretten.

I forbindelse med denne sag blev det enkelte gange konstateret, at der er vekslet penge til 500 euro-sedler i vekselbureauet, hvorfor vi i dag har foretaget anholdelse af den 53-årige indehaver af vekselbureauet, der sigtes for hæleri, subsidiært for overtrædelse hvidvaskningsloven.

– Vi er netop nu i gang med en omfattende ransagning af indehaverens bopæl, samt af selve vekselbureauet og i forbindelse hermed har vi fået assistance af Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.