Fire personer tiltalt for medvirken til terrorangrebet i København

Fire mænd er tiltalt for medvirken til terrorangrebet i København i februar sidste år ved at hjælpe Omar Adbel Hamid El-Hussein, som efter anklagemyndighedens opfattelse begik angrebet. Foto: Københavns Politi (CC BY 3.0)

Fire mænd er tiltalt for medvirken til terrorangrebet i København i februar sidste år ved at hjælpe Omar Adbel Hamid El-Hussein, som efter anklagemyndighedens opfattelse begik angrebet. Foto: Københavns Politi (CC BY 3.0)

Justitsminister Søren Pind har i dag besluttet, at der skal rejses tiltale mod fire mænd for medvirken til terrorisme i forbindelse med angrebet ved Københavns Synagoge i februar sidste år.

Ifølge anklageskriftet er de fire personer bl.a. tiltalt for at have medvirket til drabet på Dan Uzan og til drabsforsøgene på to politibetjente, som Omar Abdel Hamid El-Hussein efter anklagemyndighedens opfattelse begik den 15. februar 2015.

De er derimod ikke tiltalt for Omar Abdel Hamid El-Hussein angreb mod “Krudttønden” samme dag.

– Anklagemyndigheden har i dag – efter min beslutning – rejst tiltale mod fire mænd for medvirken til terrorisme i forbindelse med angrebet ved Københavns Synagoge. Som justitsminister er det en af mine fornemmeste opgaver at værne om danskernes tryghed og sikkerhed. Med tiltalen er der taget et vigtigt skridt i forhold til at retsforfølge de personer, der efter anklagemyndighedens opfattelse bærer et medansvar for terrorangrebene i København, siger justitsminister Søren Pind.

Straffesagen er forhåndsberammet til behandling af et nævneting i Københavns Byret fra den 10. marts 2016.