DR og Tv2: Streamingtjeneste sælger ulovligt indhold

Arkivfoto: kropekk_pl / Pixabay


Ny streamingtjeneste på internettet lover 300 tv-kanaler for 259 kroner om måneden. Det lyder for godt til at være sandt, og det er det også. Det skriver Søndagsavisen.

Tjeneste, med navnet OrangoTV, har blandt sine kanaler også DR, TV 2, Viasat og Discoverys kanaler med i programpakken. Men ifølge blandt andre Danmarks Radio og TV 2 har tjenesten ingen rettigheder til at sælge deres signaler.

Kanalernes juridiske afdelinger er bekendte med tjenesten, som de ønsker hen, hvor peberet gror, men meget mere vil de ikke sige:

– Jeg kan bekræfte, at det er en ulovlig udenlandsk pirattjeneste, som er registreret på Gibraltar. Også at Copydan, som er den organisation, der clearer rettighederne til videredistribution, ikke har nogen aftale med sitet. De har med andre ord ikke rettigheder til at distribuere vores indhold, siger DR’s jurachef Peter Skov til Søndagsavisen.

Hos Discovery Networks Denmark, der blandt andet står bag Kanal 4, Kanal 5, 6’eren og Eurosport Danmark, og hos Viasat og TV 2 ser man også tjenesten som ulovlig, men ifølge Michael Hansen, der er souschef i TV 2’s kommunikationsafdeling, ønsker man ikke at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

Ved første øjekast ser både OrangoTV professionel og legal ud. Det koster penge, at bruge tjenesten og siden har både dansk support og dansk Facebook-side. Det er altsammen med til at gøre det svært for den almindelige bruger at gennemskue, hvorvidt siden er lovlydig.

Søndagsavisen kontaktede Orango Tvs support og spurgte om brug af OrangoTV er lovligt. Der kom hurtigt et svar:

– Jeg kan forsikre dig om, at det er 100 procent lovligt, skriver en medarbejder, og Søndagsavisen bliver efterfølgende kontaktet af OrangoTV’s stifter, der dog ønsker at være anonym og ikke ønsker at medvirke i denne artikel.