HK-formand: Jeg glæder mig til trepartsforhandlinger

Fagbevægelsen går til trepartsdrøftelser på et solidt grundlag, vurderer HK-formand Kim Simonsen på baggrund af kommissoriet for drøftelserne. Dog undrer han sig over, at regeringen ikke vil investere i integration.

Torsdag sætter regering, lønmodtagere og arbejdsgivere sig endnu en gang sammen i såkaldte trepartsdrøftelser. I først omgang for at løse de udfordringer Danmark står overfor, når tusindvis af flygtninge skal integreres på det danske arbejdsmarked.

Og efter at have modtaget kommissorium for de kommende drøftelser er HK klar til at hjælpe med til at få flygtninge integreret på det danske arbejdsmarked.

– Det er ikke HK’s opgave at beslutte, hvor mange flygtninge, Danmark kan tage imod eller om de skal have familiesammenføring. Men når det handler om at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked, så er vi selvfølgelig med, siger Kim Simonsen.

– Vi skal være helt sikre på, at flygtningene arbejder under ordnede forhold og på ordentlige vilkår, og vi skal være sikre på, at der ikke sker løndumping. Det kan vi kun, hvis vi sidder med ved bordet, siger han.

Kim Simonsen kvitterer for, at regeringen øjensynligt har lyttet til fagbevægelsens krav forud for drøftelserne: Nemlig at flygtninge ikke må fortrænge danske ledige.

Kommissoriet understreger at:

”En forstærket indsats for de nyankomne flygtninge og familiesammenførte skal ske samtidig med, at vi holder et højt ambitionsniveau for at hjælpe ledige i Danmark med at få fodfæste på arbejdsmarkedet”

– Vi skal sørge for ledige, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, fleksjobbere – at de ikke føler sig sat bagerst i køen, når flygtninge skal integreres på det danske arbejdsmarked. Integrationen skal ske samtidig med indsatsen overfor danske ledige – det er vigtigt, siger Kim Simonsen.

Han undrer sig dog over, at en kommende trepartsaftale øjensynligt skal holdes inden for de eksisterende økonomiske rammer.

– Jeg glæder mig meget til at høre, hvordan regeringen forestiller sig dét kan lade sig gøre. Jeg har altså svært ved at se, at integration af tusindevis af flygtninge kan ske uden at investere penge, siger Kim Simonsen.