Lastbilchauffør idømt fængsel, bøde, udvisning og frakendelse af førerretten

En 26-årige makedonsk lastbilchauffør blev i dag i retten i Kolding dømt for ikke at have papirerne i orden.

Chaufføren blev mandag eftermiddag anholdt, fordi han i forbindelse med politiets kontrol fremviste en ferieerklæring, der urigtigt viste, at han havde haft ferie i en periode, hvor han faktisk havde kørt lastbil.

En chauffør skal ved politiets kontrol kunne dokumentere sin kørsel på standsningsdagen og de forudgående 28 dage. Det kunne chaufføren ikke.

Den 26-årige makedonier blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding og her fik han en straksdom på betinget fængsel i 10 dage, en bøde på 64.000 kr, ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneder samt udvisning med indrejse forbud i seks år.

Retten lagde vægt på chaufførens forklaring om, at han havde fået ferieerklæringen af sin arbejdsgiver og fandt derfor ikke grundlag for at chaufføren skulle afsone straffen.

Chaufføren kunne ikke fremvise diagramark for de dage, han skulle. Retten lagde vægt på, at  han derved umuliggjorde politiets kontrol af køre- hviletiden og fandt ikke grundlag for at fravige udgangspunktet om absolut sammenlægning af bøderne. Retten fandt af samme grund, at der skulle ske ubetinget frakendelse af førerretten.

Chaufføren modtog dommen.

Han blev fængslet efter dom, indtil han kan blive sendt hjem.

Chaufførens bulgarske vognmand kan se frem til en bøde på over 100.000 kr.