Stadig muligt at se analogt TV

Arkivfoto: bykst / Pixabay

Titusindvis af TV-kunder risikerer sort skærm i disse dage. Flere udbydere har nemlig valgt at slukke for deres analoge signal for at skabe mere plads på nettet til blandt andet streaming. Men ikke hos EnergiMidt og de øvrige fiberselskaber i Waoo! Her vil alle kunder fortsat have mulighed for at se TV, uanset om de har et digitalt eller analogt TV.

I disse dage vil ældre TV-apparater i de danske hjem få sort skærm. Flere udbydere har nemlig valgt at slukke for det analoge signal. Det betyder, at de cirka otte procent analoge TV-apparater, der endnu er at finde rundt om i hjemmene ikke længere kan bruges. Medmindre du altså har TV via Waoo!

Udbyderne lukker efter sigende for det analoge signal for at skabe mere plads på kabelnettet og sikre, at de har kapacitet til den øgede streaming og brug af andre digitale tjenester. Det får imidlertid ikke Waoo! og EnergiMidt til at overveje at foretage samme manøvre:

– Fibernettet har, i modsætning til kabelnettet, rigelig kapacitet til at bevare det analoge TV-signal, uden at det på nogen måde går ud over muligheden for steaming og andre online aktiviteter. Vi har afsat en særskilt, dedikeret båndbredde til TV, så vi ser ingen grund til at lukke for signalet nu, når der stadigvæk er en relativt stor mængde analoge TV-apparater i brug i de danske hjem, siger Lars Kofoed Sørensen, forretningschef i EnergiMidt Fiberbredbånd.

95 procent af danskerne har et digitalt TV, men de analoge TV-apparater udgør ifølge Gallup stadigvæk godt otte procent af danskernes aktive TV-apparater, så behovet for at kunne modtage analoge signaler er stadig til stede.

– I mange hjem flytter man jo typisk de lidt ældre TV-apparater til børneværelset, soveværelset eller køkkenet, når familien køber nyt til stuen, og det er nok også i høj grad her vi finder de tilbageværende analoge TV-apparater. Vi vil ikke tvinge vores kunder til at købe nyt udstyr eller miste muligheden for at se TV i hjemmets andre rum, når vi uden problemer kan bevare signalet, uden at det går ud over kapaciteten i nettet. Derfor investerer vi fortsat i at indkøbe og drive udstyr, der kan omforme digitale signaler til analoge, slutter Lars Kofoed Sørensen.