49-årig dømt: Offer døde efter knytnæveslag

En 49-årig mand fra Greve er blevet dømt i en sag om vold, hvor en 43-årig mand døde efter at være blevet slået.

Sagen begyndte den 21. december sidste år, da Midt- og Vestsjællands Politi kort efter klokken 17.30 fik et alarmopkald, om at en mand, der havde fået en på hovedet, lå bevidstløs udenfor Greve Midtby Center i Greve. Offeret, en 43-årig mand fra Greve, blev dagen efter erklæret hjernedød.

Samme dag rettede gerningsmanden selv henvendelse til politiet. Manden blev herefter anholdt og varetægtsfængslet. Under grundlovsforhøret erkendte manden, at have slået offeret en gang.

Retten i Roskilde fandt fredag manden skyldig i at have taget kravetag på offeret og herefter tildelt ham et hårdt knytnæveslag.

Retten fandt det også bevist, at slaget medførte, at offeret faldt bagover og slog hovedet i underlaget og at det var det som gjorde, at offeret fik en blødning i hjernen og afgik ved døden et døgn senere.

Manden blev også dømt til at betale erstatning på over 300.000 kr. til afdødes børn. Manden vil i samråd med sin forsvarer overveje om dommen skal ankes til landsretten.

– Det er ingen tvivl om at dette er en meget tragisk sag for alle involverede. Ikke mindst eftersom det aldrig var mandens hensigt, at offeret skulle afgå ved døden. Men det ændrer ikke på, at det var det som skete, og at det er en følge man må regne med, hvis man slår nogen. Normalt straffes et knytnæveslag med omkring 30-40 dages fængsel, men på grund af de alvorlige følger, blev straffen fastsat til 6 måneders fængsel, hvilket også var min påstand under sagen, siger anklagerfuldmægtig Anna Karlén.