Socialdemokraterne vil indføre censur uden om domstolene

Den socialdemokratiske partiformand, Mette Frederiksen, er parat til at indføre censur uden om domstolene.

I en artikel i Jyllands-Posten foreslår Mette Frederiksen at hjemmesider, som bidrager til radikalisering og ekstremisme fremover kan lukkes uden dommerkendelse, som det ellers er påkrævet nu.

– Vi bliver nød til at have en anden hastighed i kampen mod radkilaisering. Derfor skal vi kunne lukk ened, når vi konstaterer, at noget går over stregen, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

Grundlov forbyder censur
I dag skal Politiet eller Politiets Efterretnignstjeneste PET, have en dommerkendelse, for at kunne lukke en hjemmeside, som opfordrer til f.eks. støtte til terror.

En kendelse, som har sin baggrund i Grundloven, der siden den første udgave i 1849 har forbudt genindførelse af censur og givet alle frihed til at ytre sig, dog under ansvar overfor domstolene. Og det er netop dette princip, som Mette Frederiksen vil fjerne.

– Vi har haft en meget liberal indstilling, men grundloven har ikke taget højde for radikalisering og islamisme, lyder det fra Mette Frederiksen, som ser en sammenhæng mellem indvandring og øget radikalisering.