Du skal holde kæft om ekskæresten

Arkivfoto: Unsplash / Pixabay

Hver fjerde dansker gider ikke høre, hvor mange sexpartnere deres partner har haft, eller hvilke ekskærester der gemmer sig i bagagen. Det viser en undersøgelse blandt 1.011 repræsentativt udvalgte danskere, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

Det er både kvinder og mænd, der synes, at det er turn-off at høre om kærestens tidligere eskapader. Og det overrasker parterapeut Martin Østergaard.

– Jeg havde forventet, at kvinder generelt er mere interesseret i mænds fortid end omvendt, siger han til Søndagsavisen.

Martin Østergaard peger på, at det nok er i starten af et forhold, at man ubevidst kommer til at lukke ting ud, som man burde have holdt for sig selv.

– Det er naturligt, at man får lyst til at krænge alt ud. Det er fint, at man snakker lidt om, hvad man har oplevet, men der er ingen, der har lyst til at ’mig og min eks’ skal være en tilbagevendende tv-serie – man kan godt nøjes med et enkelt afsnit, understreger han.

Det er i sær den yngste del af befolkningen, som ikke vil høre om ekskærester og sexpartnere. Hele 35 % af de 18-34 årige vil helst være fri for anekdoterne, mens det kun er 14 % af de 55-74 årige.