Clinton og Trump havde en supertirsdag

Foto: Michael Vadon (CC BY-SA 2.0) og Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)

Foto: Michael Vadon (CC BY-SA 2.0) og Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)


Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump sejrede begge to ved tirsdagens primærvalg i USA – den såkaldte “Supertuesday”, hvor der var valg i 12 stater og territorier.

Hillary Clinton vandt i syv stater Arkansas, Texas, Alabama, Tennessee, Georgia, Virginia og Massachusetts. Desuden får hun de seks delegerede fra øgruppen American Samoa., mens hendes demokratiske konkurrent Bernie Sanders vandt i staterne Vermont, Oklahoma, Colorado og Minnesota.

Hos Republikanerne var det erhvervsmanden Donald Trump, som sikrede sig staterne Alabama, Virginia, Massachusetts, Tennessee, Georgia, Arkansas og Vermont, mens Ted Cruz vandt Texas og Oklahoma. Marco Rubio vandt sin første stat, Minnesota.

På trods af Clintons og Trumps sejre ved tirsdagens primærvalg er det ikke slut for modkandidaterne endnu. Demokraternes Bernie Sanders er ikke færdige med sit forsøg på at blive nomineret til Demokraternes præsidentkandidat. Heller ikke i den republikanske lejr har Trumps modkandidater kastet håndklæddet i ringen endnu. Det gælder også Det Republikanske Partis egen kandidat, Marc Rubio, som blot vandt en enkelt stat.