Ny miljøminister afviser konservativ ’tillægspakke’

Den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V) afviser, at lave en tillægspakke til den omstridte landbrugspakke. Det skriver Jyllands-Posten.

Den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen afviser de konservatives krav om en tillægspakke til landbrugspakken. Foto: Kim Vadskær.

Den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen afviser de konservatives krav om en tillægspakke til landbrugspakken. Foto: Kim Vadskær.


De Konservative stemte for landbrugspakken, men var samtidig uenig i de beregninger, som der var brugt og som viste, at pakken havde en positiv effekt på miljøet. Det kostede den daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen jobbet.

De konservatives afvisning af beregningerne førte til krisemøder mellem regeringen og dens borgerlige støttepartier og her kom ønsket om en tillægspakke på bordet. En pakke, som skulle udbedre miljøeffekterne fra landbrugspakken.

Men nu afviser Den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen at der kommer en tillægspakke. I stedet henviser han til, at de konservative må komme med ønsker i forbindelse med forårets forhandlinger om en såkaldt naturpakke.

Miljøordfører hos De Konservative, Mette Abildgaard, fastholder kravet om forbedringer:

– Det afgørende er stadig, at vi får nogle kvælstofreducerende tiltag. Vores prioritet har været en egentlig tillægspakke. Men vi hører, hvad ministeren siger, og det afgørende er ikke, hvad pakken hedder, siger miljøordfører Mette Abildgaard, til Jyllands-Posten.