Ny stormoské i Aarhus vakler

Aarhus' socialdemokratiske borgmester, Jacob Bundsgaard trækker nu støtten til den nye stormoské. Foto:  Aarhus Kommune.

Aarhus’ socialdemokratiske borgmester, Jacob Bundsgaard trækker nu støtten til den nye stormoské. Foto: Aarhus Kommune.

Planerne om en stormoské i Aarhus ser nu ud til at falde sammen. I hvertfald ser det ud til, at et flertal i byrådet nu trækker støtten til den nye stormoské.

Det sker efter de seneste dages afsløringer af bl.a. et såkaldt shariaråd i Aarhus.

Planen var, at moskéen skulle opføres på Bautavej nær Gellerupparken.

Bag planerne står Forbundet af Islamiske Foreninger, men nu melder borgmester Jacob Bundsgaard (S) at han har mistet tilliden til foreningerne bag forbundet.

Det har han, selvom rådmand Rabih Azad-Ahmad søndag havde indkaldt til hastemøde søndag eftermiddag hvor flere foreninger fra Gellerup meldte ud, at de i højere grad ville lade sig integrere og tale dansk og, at shariarådet ville blive opløst.

– Jeg har meget svært ved at se, at projektet, som har været på tegnebrættet, kan gennemføres, sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) søndag aften til TV2 News

– Det har hele tiden været en forudsætning, at de foreninger, der står bag det her projekt, vil et aarhusiansk projekt, og nu taler de med to tunger, sagde Jacob Bundsgaard til TV2 News.