Alle danskere kender Ø-mærket

Alle danskere kender dette mærke.

Alle danskere kender dette mærke.

På 25 år har kendskabet til det statskontrollerede røde økologimærke for første gang nået 100 procent. Det er konklusionen på ny forbrugermåling, YouGov har udarbejdet for Miljø- og fødevareministeriet.

Efter 25 år på danske økologiske fødevarer, er det velkendte røde økologimærke nu kendt hos samtlige forbrugere i Danmark. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse, som YouGov har udarbejdet for Miljø- og fødevareministeriet.

Godt 1.000 repræsentativt udvalgte forbrugere er blevet spurgt om deres kendskab til økologi. Ingen af de 1.000 adspurgte svarer, at de ’aldrig har hørt’ om Ø-mærket. 15 procent ’har hørt om, men kender næsten intet til’ mærket, mens 30 procent kender mærket ’virkelig godt’.

– Vi er lige nu vidner til en flot og markant udvikling af dansk økologi både på forbruger- og producentsiden. Forbrugerne inden for og uden for landets grænser efterspørger stadigt flere økologiske varer. Med Fødevare- og landbrugspakken har partierne bag den sikret, at alle de landmænd, der har mod på at lægge om fra konventionel til økologisk drift, kan modtage økologistøtte. Dermed kan de være med til at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

I dag åbner Esben Lund Larsen Nordens største messe for fødevarebranchen, Foodexpo i Herning, hvor mere end 485 udstillere er samlet.

Økologien fylder på hylderne
Det danske røde Ø-mærke har længe markeret sig som et brand med en kendskabsgrad, som ikke mange andre brands kan måle sig med.

I 2014 blev der omsat for 6,2 mia. kr. økologiske fødevarer i detailhandlen. En vækst på 6 procent fra 2013-2014. Den økologiske markedsandel på 7,6 procent i detailhandlen er verdens højeste.

– Befolkningens kendskab til de økologiske mærker vidner både om stor interesse for økologiske fødevarer og om et stort markedspotentiale. Økologiske fødevarer efterspørges i stigende grad af både danske og udenlandske forbrugere, og med et solidt økologisk hjemmemarked står dansk landbrug i en gunstig position, når den økologiske efterspørgsel fra eksportmarkederne skal imødekommes, siger Esben Lunde Larsen.

I 2016 er der afsat 40,5 mio. kroner til støtte til investeringer i moderne teknologi inden for økologien gennem landdistriktsprogrammet.